2013. október 25., péntek

Lélekmelengető

A múltkori pisztrángozás után kezdtük úgy gondolni, hogy nagyon is helye van az életünkben egy kis halacskának. Persze nem lehet mindig pisztrángot venni, de pangasius mindig van - és nem igaz, hogy annyira egészségtelen. És mivel kellőképpen morcos és minden-bajom-van hangulatban voltam, Lehel vállalta, hogy lemegy sütnivalót venni, pedig ő is fáradt volt a heti munka után. Egy kis hal, egy kis gomba, és kész.
Igazából még neve sincs, csak annyit tudok, hogy bármikor, bármilyen elkenődött nőszemélyt és kifáradt Férjet képes megvigasztalni ez a csoda.


Cápaharcsa gombával

Hozzávalók két személyre: egy nagyobb filényi pangasius, fél kiló gomba, két fej vörös/lila hagyma, halfűszer (vagy annak hiányában apróra tört tárkony és bazsalikom, fokhagymapor és só keveréke), mustár, citromlé, olívaolaj, füstölt sajt

A halszeleteket bedörzsölöm halfűszerrel és mustárral, loccsintok rá egy kis citromlevet és állni hagyom.
A gombát megmosom és felszeletelem, a hagymát megpucolom és felkockázom. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, beleszórom a hagymát és a gombát, megsózom és meglocsolom egy kis olívaolajjal. Lefedem alufóliával, kicsit megszurkálom, és előmelegített sütőbe tolom. Nagyjából 15 percet hagyom fólia alatt, majd kibontom és még 10 percet pirítom.
A halacskákat közben olívaolajos serpenyőben gyorsan megpirítom, épp csak, hogy szép színt kapjon mindkét oldaluk. Miután átfordítottam, a már megsült oldalukra füstölt sajt-szeletkéket teszek.
Kész :)




A halacska olvad a szánkban, a gomba ízes és leves és roppanós, és ha a melletted falatozó ember rádmosolyog, és azt mondja, finom, az tényleg olyan lélekmelengető :)

Elkészítési idő: 15 perc + sütés

UPPPPDATE: itt lehet meghallgatni is :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése